Poohlédnutí za zápasem Foxes x Rangers


Poohlédnutí za zápasem Foxes x Rangers

Ve svém prvním zápase sezóny 3 ligy jsme porazili Trutnov Rangers s výsledkem 23:11. Nováčci v našem týmu se rovnou chopili příležitosti a svými výkony výrazně přispěli k našemu vítězství.

V první čtvrtině dominovali obrany obou soupeřů, a hlavně obrana Foxes zatápěla pod kotlem, když si vynutila první 2 body zápasu na útoku Rangers. Jednalo se o safety, kdy jsme zahnali soupeře do jeho brankové zóny.

Druhá čtvrtina přinesla první touchdown zápasu. V čase 0:03 1y runem skóroval náš RB s číslem 25 Ondřej Vitner. A opět v tom měla prsty naše obrana, která v předchozím drivu donutila útok Rangers odevzdat míč na svých 8y od endzóny. Kickem poté TD potvrdil Daniel Hlavatý a skóre po tomto TD bylo 9:0.

První snížení hostujícího týmu, Trutnov Rangers, přišlo ve třetí čtvrtině v čase 10:04. Field goalem z 27y proměnil Robin Švarc a skóre se proměnilo na 9:3. Útok na toto skórování ovšem dokázal najít odpověď a 13y pass z rukou našeho QB Dominika Skopce na TE, s číslem 42, Daniela Hlavatého zvýšil rozdíl ve skóre na 12 bodů. Daniel si poté svůj první touchdown v kariéře potvrdil úspěšným extra pointem a skóre upravil na 16:3.

Ve čtvrté čtvrtině jsme viděli 2 touchdowny. O ten první se postaral domácí hráč s číslem 82 Tomáš Knutelský, kterému 3y passem na TD přihrál Dominik Skopec. Potvrzení přišlo 3. úspěšným kickem Daniela Hlavatého a skóre se rázem proměnilo na 23:3. Časomíra ukazovala čas 5:14. Na konečných 23:11 snižoval hostující Kryštof Bojarský 65y interception returnem a následné potvrzení 2pt passem přišlo díky Františku Matykovi.

K průběhu celého zápasu se vyjádřili:

HC/DC Petr Tomíček

„Ze sobotního zápasu s Trutnovem Rangers, mám dobrý pocit. Vyhráli jsme a celý zápas jsme od druhé čtvrtiny začali kontrolovat. Jediné odskočení byl jeden nešťastný passový pokus, který Trutnov přenesl přes celé hřiště. Dokázali jsme dát nováčkům první zkušenosti a ti odvedli svou práci na jedničku. Hodně se nám dařila běhová hra, která soupeři nebyla úplně po chuti, proto jsme v tomto zápase běhali víc než je u nás zvykem. Obrana dokázala také zahrát velice dobře a dovolila útoku Rangers jen 3 body. Proto jsem se zápasem velice spokojen. Teď už se ovšem připravujeme na 27.4. kdy k nám dorazí Draci z Hradce Králové.“

OC Dominik Skopec

„Útok se do zápasu dostával poměrně dlouho, ale na to jsme byli připraveni. V off-season se nám totiž opět vyměnila zhruba polovina hráčů základní sestavy a proto byl plán jednoduchý: spoléhat na run a postupně zkoušet passový útok. A proto musím ocenit naší OL, která dělala running backům volnou cestu k soupeřově endzóně. Oba kluci, jak Ondra, tak Martin si v zápase připsali hodně yardů a splnili to, co jsme od nich potřebovali. V průběhu zápasu se chytil i passový útok, což potvrzují touchdowny Dana Hlavatého a Tomáše Knutelského. Do příštího zápasu ovšem máme na čem pracovat.“


Napsat komentář