První porážka Foxes a průběh zápasu s Dragons


První porážka Foxes a průběh zápasu s Dragons

V sobotu 27.4. jsme na Stadionu Míru přivítali tým Hradec Králové Dragons. Druhý zápas sezóny pro nás bohužel skončil prohrou 4:14 a sezónní bilance je tak před zápasem s Golems 1:1.

Hned první drive hostujících Dragons přinesl první touchdown zápasu. V čase 10:54 skóroval po passu od quarterbacka Dragons Sviatoslava Rohovetse Tomáš Liška 72y touchdown. Následný extra point byl neúspěšný a skóre zápasu tak bylo 0:6.

Ve druhé čtvrtině se podařilo obraně Foxes zatlačit soupeře do jeho endzóny a vynutit si tak tzn. safety, Skóre zápasu se tak upravilo na 2:6. Útoku Dragons se tato minela podařila odčinit dalším skórováním, kdy hráč Hradce Králové, Martin Stašek, po 12y přihrávce od Sviatoslava Rohovetse utekl obraně Foxes a touchdownem zvýšil vedení na 2:12. Další dva body přidal zachyceným passem Tomáš Liška a stav utkání před koncem druhé čtvrtiny upravil na 2:14.

Třetí čtvrtina nepřinesla nic zajímavého. Oba týmy se přetahovaly o balón, ale ani jedna strana si body na své skóre nepřipsala.

Změna ve skóre nastala až ve čtvrté čtvrtině. Obrana Foxes opět zatlačila soupeře až do jejich endzóny, což opět znamenalo safety. Skóre se změnilo na konečných 4:14.

Vyjádření k sobotní porážce od trenérů Foxes:

HC/DC Petr Tomíček:

„V zápase s Dragons se nám nic nevydařilo. Vybrali jsme si doslova všechnu smůlu světa. V prvním drivu se Dragons povedlo skórovat a ujmout se vedení. Když už to vypadalo, že se náš útok rozjíždí, tak pro nás přišla velká rána a zranila se velká opora Dan Hlavatý. V tu chvíli se náš útok dostal úplně ze zápasu a naskočil do něj bohužel až ve čtvrtině poslední. Bohužel koncovku jsme opět nezvládli a veškeré nasbírané yardy jsme si školáckými chybami sami nechali vzít. Obraně se podařilo dorovnat na konečných 4:14 pro Hradec. V zápase se nám zranilo velké množství hráčů. Doufám, že se kluci dají brzy do pořádku.“

OC Dominik Skopec, QB:

„Zápas jsme si prohráli sami. Za útok jsme dostali asi 30 flagu za vypršení času, false starts, nelegální formace, mnoho hráčů v backfieldu atd. Velmi nás poznamenalo nepříjemné zranění Dana Hlavatého, ale měli jsme dost času se z toho oklepat a začít pořádně hrát. Stačilo dát 2 TDs. K jejich skórování jsme neměli daleko, v jednom případě chyběly doslova centimetry. Musíme se oklepat a doléčit zranění (děkuji všem klukům co dohrávali přes bolest) a připravit se na Golems.“


Napsat komentář