Třetí porážka v řadě, tentokrát s Warriors


Třetí porážka v řadě, tentokrát s Warriors

Zdroj fotografie: Karlovy Vary Warriors

Druhý venkovní zápas letošní sezóny se odehrál v sobotu 25.5., kdy nás na svém hřišti Hvězda SKP, přivítal tým Karlovy Vary Warriors. Zápas skončil přesvědčivým vítězstvím Warriors, kterým se podařilo neinkasovat touchdown, zápas tedy skončil výsledkem 36:0.

První touchdown padl v čase 8:36. Hráč Warriors Hoang Anh-Philip Vo 7y runem doběhl pro první body zápasu. Tento touchdown se Warriors rozhodli potvrdit tzv. two-point corversion a runnem za 2 body upravil skóre Lukáš Voráček na 8:0. Netrvalo dlouho a domácí opět skórovali. 40y přihrávkou vzduchem od Lukáše Voráčka si pro další TD doběhl Pavel Pilný. Warriors poté opět zvolili potvrzení touchdownu formou two-point conversion, kdy Lukáš Voráček opět zvýšil skóre 2 bodovým runnem na 16:0. Na své si přišli i fanoušci obrany, kdy další touchdown domácích skóroval po interception returnu Aleš Tomanec, který zachytil passovou přihrávku Foxes a doběhl si pro 30y „pick-six“. Drobný úspěch si připsala naše obrana, která tentokrát potvrzení za dva body dokázala ubránit a skóre se tak upravilo na 22:0. Do konce první čtvrtiny Karlovy Vary skórovali ještě jeden touchdown, kdy Tomáš Nguyen po 20y passu od Lukáše Voráčka utekl všem a doběhl až do end zóny. Warriors potvrdili TD opět 2 body, díky běhu Jakuba Fišera. Výsledková tabule po konce první čtvrtiny ukazovala skóre 30:0.

Druhá čtvrtina přinesla poslední TD zápasu. Pro svůj druhý touchdown zápasu si doběhl, po 20y přihrávce vzduchem od Lukáše Voráčka, Aleš Tomanec. Obrana Foxes dokázala two-point conversion opět ubránit.

Ve druhé polovině zápasu se podařilo obraně Foxes zastavovat útok Warriors a nutit je k odkopům, tzv. puntům. Foxes se taktéž podařilo ubránit pokus o field goal z hranice 40y. Útoku Foxes se příliš nedařilo, i když v jednom z útočních drivů se přiblížil na hranici soupeřových 35y.

K prohře s Karlovými Vary Warriors se vyjádřili naši trenéři:

HC/DC Petr Tomíček

„V zápase jsme doplatili opět na ty naše starty, kde až po polovině zápasu začneme doopravdy hrát. Ofensivně se nám také bohužel moc nedaří, kvůli obrovské marodce. Což potom dolehne i na obranu. Pokud se chceme dostat do play off, musíme s Šumperkem a Nymburkem vyhrát.“

OC Dominik Skopec:

„Opět jsme museli při skládání soupisky útoku dost improvizovat. Naší skupinu wide receiverů, která je decimovaná zraněními, rozšířili kluci z obrany a odvedli velmi slušnou práci. Patří jim velký dík, neboť museli hrát oba směry a to sebere ohromné množství sil. V zápase jsme chtěli primárně běhat a doplňovat tyto běhy passovými pokusy. Obrana Warriors nás, ale dobře četla a jakmile náš hráč měl míč, tak u něj byli alespoň 2 obránci. Ve třetí čtvrtině jsme se začali posouvat, ale svou daň si začala vybírat únava a s míčem jsme se dostali pouze na 35y od soupeřovi endzóny.“


Napsat komentář