Poohlédnutí za posledním zápasem sezóny s Nymburk Apes


Poohlédnutí za posledním zápasem sezóny s Nymburk Apes

Zdroj fotografie: David Šváb Photo

V sobotu se odehrálo poslední kolo základní části 3. ligy amerického fotbalu. Pro Foxes končila sezóna utkáním na půdě Nymburských Apes, kteří jakožto nováčci ligy předváděli úchvatné výsledky. Nymburk měl před tímto zápasem jistou účast v play off a jejich hlavním cílem bylo zajištění si výhody domácího prostředí pro play-off.

Zápas začal vyrovnaně a oba týmy se ze začátku spíše rozehrávali. Poprvé v zápase skórovali domácí Apes. V půlce první čtvrtiny prokličkoval Tomas Holan mezi obránci Foxes a 5y runem doběhl do end zóny pro první touchdown Apes. Robin Švarc svůj kop, kterým potvrzoval TD, úspěšně proměnil a tím upravil skóre zápasu na 7:0. Odpověď Foxes na sebe nenechala dlouho čekat, když Petr Mašek zachytil passovou přihrávku Apes a vydal se vstříc endzóně Nymburku. Míč donesl na vzdálenost necelých 10 yardů od endzóny Apes. Útok Foxes, vedený quaterbackem Jakubem Čančurou, ale ve skórování touchdownu nebyl úspěšný, když se Nymburku podařilo Tábor zastavil 3y od své endzóny. Obdobně úspěšná, ale byla i obrana Foxes, která hned v následujícím drivu zatlačila útok Apes do endzóny a vynutila si tzv. safety, tedy 2 body pro Foxes. Stav skóre činil 7:2 pro Apes. Do konce první čtvrtiny se skóre změnilo ještě jednou. Kristián Ziegelheim zachytil přihrávku Foxes a 22y interception returnem skóroval TD. Apes následně zkoušeli potvrdit touchdown za 2 body. Jejich pokus byl zastaven a potvrzení touchdownu tak bylo neúspěšné. Skóre po první čtvrtině bylo 13:2.

Druhá čtvrtina přinesla hned tři touchdowny pro domácí Nymburk Apes. První TD padl v čase 7:10, kdy domácí quarterback, Jaroslav Janovský, 24y runem doběhl do endzóny Foxes. Následný extra point byl obránci Foxes zablokován a skóre se upravilo o 6 bodů na 19:2. Další dva touchdowny si do konce prvního poločasu připsal Martin Goerojo. Nejprve v čase 3:12 zachytil 5y passovou přihrávku od Jaroslava Janovského, aby si o minutu později svůj úspěch zopakoval, tentokráte se jednalo o 11y pass. Special team Apes byl při potvrzování touchdownů úspěšný pouze jednou a skóre po první poločase bylo 32:2.

Začátek třetí čtvrtiny ukázal, že se Foxes nezvdávají, neboť František Vozábal si 71y runem doběhl pro svůj první touchdown v kariéře. Pavel Kubera následným extra pointem tento touchdown „potvrdil“ a skóre zápasu bylo 32:9. Bohužel se jednalo o poslední úspěch útoku Foxes a dále úřadovala pouze offense Nymburku Apes. Svůj třetí touchdown v zápase skóroval Martin Goerojo, který zachytil 8y passovou přihrávku od Jaroslava Janovského. Nymburk se opět pokusil o tzv. two-point conversion, které bylo obranou Foxes ubráněno. Na konci třetí čtvrtiny přidal svůj druhý touchdown v zápase Tomas Holan, který dostal 2y passovou přihrávku od quarterbacka Janovského a podařilo se mu s míčem prodrat až do endzone Foxes. Pokus o potvrzení touchdownu za dva body bylo tentokrát úspěšné a passovou přihrávku Jaroslava Janovského zachytil Tomáš Svoboda a tím Apes zvýšili svůj náskok na 46:9.

Poslední touchdown padl až na konci čtvrté čtvrtiny. V poslední minutě zápasu v čase 0:35 si po 32y passové přihrávce od Jaroslava Janovského pro TD doběhl Tomáš Hrbek. Potvrzení za dva body bylo neúspěšné a zápas skončil výsledkem 52:9.

K poslednímu zápasu sezóny se vyjádřili trenéři Foxes následovně:

HC/DC Petr Tomíček:

„Do zápasu s Apes jsme vstupovali s „jistotou“ toho, že se jedná o náš poslední zápas sezóny, takže jsme se na výsledek až tolik nesoustředili. Zápas jsme absolvovali s 21 hráči, takže nám postupem času došla pára, což se odrazilo ve výsledku zápasu. Ten sice vypadá šíleně, ale dovolím si říct, že s přihlédnutím k sestavě, ve které jsme hráli, jsme předvedli sympatický fotbal. Dlouho jsme se drželi na rozdíl 23 bodů, ale ve druhé polovině zápasu nám Apes už úplně utekli.“

OC Dominik Skopec:

„Útok jsme proti Nymburku už lepili opravdu na každé pozici. Vzhledem k tomu, že jsme nemohli postoupit do playoff, tak jsme chtěli zápas využít k vyzkoušení různých akcí, na kterých bychom mohli v příštím roce stavět. Před zápasem nám vypadl poslední RB, kterého jsme měli a tak jsme v první půlce převážně hráli jen vzduchem, což si postupně obrana Nymburku začala hlídat. Ve druhé půlce jsme zkusili běhat trochu „na punk“, což se vyplatilo a podařil se nám skórovat touchdown.“


Napsat komentář