Summer Games vol.5 – Fotbal za každého počasí


Summer Games vol.5 – Fotbal za každého počasí

Další ročník fotbalového turnaje Summer Games, tentokrát s přízviskem vol. 5, je za námi. Bohužel letošnímu ročníku příliš nepřálo počasí – původní termín 14. 9. musel být kvůli nepřízni počasí přesunut na sobotu 28. 9. 2024. Tento posun ovlivnil účast týmů, a nakonec dorazil pouze tým Budweis Hellboys, složený jak z bývalých hráčů, tak i z aktivních hráčů působících v různých českých ligách amerického fotbalu.

Domácí tým Foxes a tak s Hellboys sehráli jediný zápas turnaje, který se kvůli nadšení hráčů odehrál na tři třetiny po 30 minutách. První dvě třetiny přinesly vyrovnaný souboj, kdy oba týmy střídavě skórovaly touchdowny. Ve třetí třetině, za stále sílícího deště, si však hostující Hellboys dokráčeli k výhře.

Sestava Tábor Foxes:

QB – Jakub Čančura

RB – Petr Chvojsí, Martin Míka

WR – Milan Cupák, Jakub Jeřábek, Petr Koktavý, Ondřej Skalník

LB – Filip Hejný, Oldřich Tůma

DB – Patrik Hoffmann, Pavel Koktavý, David Noháč, Josef Spurný, Josef Vondra

OL / DL – Tomáš Chymčák, Filip Hejný, Tomáš Rathouský, Josef Skalník

Paralelně s fotbalovým turnajem proběhla v areálu Střední školy obchodu, služeb a řemesel akce „Den s americkým fotbalem“, kde si návštěvníci mohli vyzkoušet americký fotbal na vlastní kůži. Součástí programu byl jednoduchý trénink zahrnující házení, chytání a skládání hráče s míčem, spolu s dalšími dovednostmi. Zájemci si také mohli poměřit své schopnosti v dovednostních soutěžích, kde se utkali i s našimi hráči.

Děkujeme všem, kteří se k nám přidali, a těšíme se na další příležitost. Speciální poděkování patří Městu Tábor za záštitu nad akcí „Den s americkým fotbalem“, panu Vítu Smrčinovi za sponzorský dar pro snaží pořádání turnaje. Dále pak Střední škole obchodu, služeb a řemesel, zejména řediteli panu řediteli Cíchovi a zástupci ředitele panu Nevyhoštěnému za jejich podporu při organizaci turnaje.


Napsat komentář