Preview sezóny 2024


Preview sezóny 2024

Do Tábora se po dlouhé „off-season“ vrací americký fotbal! Off-season si sice fanoušci mohli zkrátit návštěvou turnaje Summer Games, který se uskuteční i tento rok.

Nicméně kalendář každého správného fanouška se nyní může radovat. Po třičtvrtě roce, kdy táborští Foxes odehráli poslední soutěžní utkání v rámci play-off třetí ligy, je čekání na novou sezonu u konce. Do Tábora se vrací americký fotbal a úvodní utkání sehrajeme 6.4. od 14:00 v Táboře na stadionu Míru, kam se po letech vracíme z areálu Komora.

V úvodním utkání přivítáme Trutnov Rangers a hned tento zápas napoví, jak týmy přistoupily k přípravě na novou sezonu.

V týmu Tábor Foxes došlo během off-season k výrazným změnám v hráčském kádru. Hlavní trenér Petr Tomíček oproti loňské sezoně nemůže počítat s celou řadou hráčů. Někteří kluci dostali možnost vyzkoušet si první ligu a rozhodli se ji využít, jiní ukončili hráčskou kariéru z pracovních, či studijních důvodů. Velkou nadějí pro tuto sezonu ovšem vzbuzují rekruti z podzimních náborů. Tito nadějní a natěšení hráči se budou chtít prosadit a nahradit odchozí hráče!

Letošní ročník třetí ligy amerického fotbalu bude mít vedle tradičních účastníků, kterými mimo Tábor Foxes jsou Šumperk Dietos, Trutnov Rangers, Hradec Králové Dragons, Zlín Golems a společný tým Teplic a Karlových Varů – Karlovy Vary Warriors, ještě jednoho nováčka – Nymburk Apes.

V loňské, z klubového hlediska úspěšné sezoně, jsme si všichni ve Foxes dokázali, že tvrdá dřina a poctivý přístup k tréninkům přináší své ovoce a že největším nepřítelem jsme my samotní, pokud neděláme to, co je třeba. Letošní sezona tak bude velkou výzvou a budeme moc rádi, když nás přijdete podpořit!

Odchody: Hauser David, Jílek Adam, Koktavý Petr (přestup do Vysočina Gladiators), Krejčí Jakub (přestup do Brno Alligators), Macko Jakub, Němec Michal, Noháč David, Pechouš Miroslav, Pinc Martin (přestup do Vysočina Gladiators), Rada Jan (přestup do Pardubice Stallions), Škerko Josef (přestup do Ostrava Steelers), Švanda Dominik, Turek Václav, Vokůrka Pavel

Příchody: Cupák Milan, Čančura Jakub, Hlavatý Daniel, Hoffmann Patrik, Chymčák Tomáš, Koktavý Pavel, Křehlík Václav, Marešů Vrastislav, Máchal Tomáš, Míka Martin, Ovčáčik Josef, Vitner Ondřej, Zeman Martin

V obrané řadě můžeme v letošní sezóně vidět: DL – Josefa Skalníka, Stanislava Vojtěcha, Josefa Ovčáčíka, Tomáše Rathouského, Filipa Hejného, Martina Slance, CB – Patrika Hoffmanna, Jiřího Maška, Pavla Koktavého, Davida Smetanu. FS – Daniela Hosnedla, SS – Tomáše Máchala a Josefa Spurného. Dále naše LB – Petra Maška, Filipa Hrona a Oldřicha Tůmu.

Náš útok je ve složení: Na pozici QB1 se představí Dominik Skopec, jeho náhradníkem bude Jakub Čančura. OL – Ondřej Konvalina, Martin Zeman, Tomáš Chymčák, Václav Křehlík, Pavel Kubera, Kryštof Kvasnička a Tomáš Kops. RB – Martin Míka a Ondřej Vitner, WR – Ian Konvalina, Milan Cupák, Ladislav Kaločai, František Vozábal a Ondřej Skalník. Na pozici TE nastoupí – Daniel Hlavatý a Tomáš Knutelský.


Napsat komentář