Další porážka na kontě Foxes


Další porážka na kontě Foxes

V sobotu 8.6. se v Táboře na Stadionu Míru odehrál zápas mezi domácími Tábor Foxes a Šumperk Dietos. Jednalo se o zápas předposledního týmu s posledním ve 3. lize amerického fotbalu. Tábor Foxes měli před tímto zápasem bilanci jedné výhry a tří porážek, což znamenalo, že jedná šance na play-off byla výhra nad hostujícím celkem.

První čtvrtina začala velmi vyrovnaně. Oba týmy se postupně snažili dostat do koncové zóny soupeře. První tým, který skóroval byl Šumperk Dietos. Quarterback Jan Kolařík přesným 25y passem našel Davida Hilberta a ten doběhl až do endzóny a skóroval první touchdown zápasu. David Hilbert následným kickem potvrdil TD a v čase 9:24 bylo z pohledu domácích skóre 0:7.

Ve druhé čtvrtině se podařilo skórovat oběma týmům. Jako první skórovali opět Dietos, kterým se podařilo dostat se na vzdálenost 22y od end zóny Foxes a skórovat tzv. field goal. FG proměnil David Hilbert a upravil skóre na 0:10 pro Šumperk. Foxes se podařilo snížit stav skóre na 6:10, když Ondřej Vitner 2y runem doběhl do koncové zóny. Tomuto touchdownu předcházela skvělá práce obrany, kdy cornerback Patrik Hoffmann zachytil interception na polovině soupeře. Pokus o potvrzení touchdownu, tzv. extra pointem nebylo úspěšné.

Šumperk přidal další body ve druhé půli zápasu. Ve třetí čtvrtině se o TD opět postarala dvojice quarterback Jan Kolařík a David Hilbert. Nejprve David Hilbert po 62y passu doběhl do endzóny Foxes a následným kickem svůj TD potvrdil, změnil tak stav utkání na 6:17. Poslední touchdown v zápase David Hilbert proměnil po 50y passové přihrávce a přidal i úspěšný extra point. Konečné skóre zápasu tak upravil na 6:24 pro Dietos.

K poslednímu domácímu zápasu se vyjádřili trenéři:

HC/DC Petr Tomíček

„Zápas s Šumperkem je pro mě velké zklamání. Pro letošek se jednalo asi o posledního hratelného soupeře. Výkon Šumperku, který se i v malém počtu dokázal vybičovat k výborným výkonům. Snadno trestal naše defenzivní chyby a zároveň dokázali zápas fyzicky zvládnout až do samotného konce. Podařilo se nám po několika zápasech skórovat, ale měli jsme využít i dalších šancí.“

OC Dominik Skopec

„Výsledek zápasu vypadá dost jednoznačně. Nicméně se nám několikrát podařilo dostat se do blízkosti soupeřovy endzóny. Tam nám ale došla pára a Šumperk nás výborně odbránil. Obrana Dietos nám zblokovala i extra point a pokus o field goal. Musím pochválit náš runnový útok, ten nám opět pomohl ohromným množstvím yardů.“


Napsat komentář