Review Summer Games vol. 2


Review Summer Games vol. 2

Dvacáté první září patřilo v Táboře americkému fotbalu.

Během třetí zářijové soboty se totiž ve Sportovním areálu Soukeník odehrál turnaj Summer Games vol. 2. Startovní listinu vyplnily týmy zkušených hráčů jako OldBoys či Prague Renegades, prvoligoví Pilsen Patriots, domácí Tábor Foxes a dva týmy složené pouze pro tento turnaj. Jedním z těchto dvou týmů byli Bangers, jejichž mateřský tým je Vysočina Gladiators. Druhým týmem, ne však v pořadí, byl tým DRMT, který byl složen z hráčů Hradec Králové Dragons, Mladá Boleslav Green Raiders, Prague Mustangs a Liberec Titans.

Týmy byly rozřazeny do dvou skupin po třech účastnících turnaje. Do skupiny A byly nalosováni Bangers, Foxes a OldBoys. Skupina B byla tvořena DRMT, Patriots a Renegades.

Zápasy v základních skupinách přinesly řadu zajímavých momentů. Týmy Bangers, DRMT a Renegades si odbyli zápasové premiéry. Za zmínku stojí obzvlášť Renegades, tým který se označuje jako super senior (věk hráčů je nad 35 let) a vznikl v letošním roce. Tento tým je tvořen bývalými hráči z řad různých týmů hrajících v ČAAF a bude se střetávat s obdobnými týmy napříč Evropou.

Bangers společně s DRMT obsadili ve svých skupinách první místa, díky kterým měli zajištěný přímý postup do semifinále turnaje. O zbylá dvě místa se vždy utkal druhý tým se třetím z protější skupiny. Zápas domácích Foxes s Prague Renegades dospěl až do prodloužení, ve kterém nakonec byli úspěšní Foxes. Druhý zápas Wild Card dopadl vítězně pro OldBoys, kteří díky svým bohatým zkušenostem přetlačili nováčky v sestavě Patriots.

První semifinále turnaje přineslo odvetu mezi Foxes a Bangers, kteří se už střetli v základní skupině. Úspěšnějším týmem a prvním finalistou se stali Bangers, když přes odpor obrany Foxes skórovali 3 touchdowny. Jediný touchdown rozhodl druhé semifinále v podání OldBoys a DRMT. V tomto zápase dominovaly obrany obou mužstev a nutily útočné formace k ‚odkopům‘. Finálový zápas mezi týmy Bangers a OldBoys dopadl nerozhodně a tudíž Summer Games vol. 2 má dva vítěze. Tímto vítězstvím OldBoys obhájili loňské vítězství a stávají se prozatím nejúspěšnějším týmem v rámci turnajů Summer a Winter Games.

Po slavnostním ukončení turnaje, během kterého se předaly trofeje a odměny pro nejužitečnější hráče jednotlivých týmů, následovala afterparty v Chatové osadě Soukeník.

 

Základní Skupina

 

 

 

Skupina A
Foxes vs OldBoys = 0:19
Bangers vs Foxes = 26:0
OldBoys vs Bangers = 13:13
Skupina B
Renegades vs DRMT = 7:13
Patriots vs Renegades = 0:6
DRMT vs Patriots = 19:0

 

 

Play Off

 

 

 

Wild Card
Foxes vs Renegades = 6:0
OldBoys vs Patriots = 13:6
Semifinále
Bangers vs Foxes = 19:0
DRMT vs OldBoys = 0:7
Finále
Bangers vs OldBoys = 13:13

 

 

Prostřednictvím tohoto článku bychom rádi poděkovali všem našim partnerům, bez kterých by realizace turnaje byla daleko těžší. Jmenovitě:

  • Zastřešení bazénů Poolor
  • RUDI
  • GoldNutrition CZ
  • FootballDesign
  • FC MAS Táborsko
  • Chatová osada Soukeník

Za atmosféru turnaje a afterparty bychom rádi poděkovali všem zúčastněním týmům. Speciální poděkování si zaslouží Stanley Hameder, který nám poskytl své služby rozhodčího.

 


Napsat komentář