Nábory nových hráčů


Nábory nových hráčů

V rámci off-season (období mezi sezónami, kdy dochází k přípravě hráčů) se Foxes rozhodli uspořádat náborové tréninky. Během těchto tréninků si potenciální zájemci budou moci vyzkoušet různé pozice napříč fotbalem a budou seznámeni se základními pravidly amerického fotbalu.

Průběh náborového tréninku:

Trénink probíhá paralelně s „klasickým“ tréninkem ostatních hráčů, takže budeš moct „po očku“ sledovat naše hráče. V úvodu tréninku se Tě trenéři zeptají na základní informace typu: zkušenosti se sportem všeobecně, zkušenosti s americkým fotbalem (znalost principu hry, pravidel). Následně dochází k rozcvičce, během které dojde k zahřátí, rozhýbání a krátké atletice. Zbylý čas bude věnovaný úplným základům jako házení míče, jeho chytání a zpracování (tzv. ball security) a dalším prvkům amerického fotbalu. V závislosti na náplni „klasického“ tréninku může být zájemce na nějakou část tréninku přirazen k některé z tréninkových skupin. Po celou dobu budou přítomni trenéři, kteří cokoliv vysvětlí a ukážou. V případě jakýchkoliv dotazů se neváhejte na cokoliv zeptat.

Základní informace

Náborové tréninky budou probíhat na několika sportovištích:

  • Areál KOMORA = zde budou probíhat tréninky v průběhu měsíce října
    • https://maps.app.goo.gl/hFPb6rZDifeTKJS68
  • ZŠ Zborovská = zde budou probíhat tréninky v průběhu měsíce listopadu
    • https://maps.app.goo.gl/eU6MuCfomME4C3pRA
  • Hala Mír = zde budou probíhat tréninky v průběhu měsíce prosince
    • https://maps.app.goo.gl/UTae81jCBF9fTBoMA

Začátky náborových tréninků:

  • čtvrteční termíny 17:00
  • nedělní termíny 15:00

Na trénink sebou potřebuješ: sportovní oblečení, sportovní obuv či kopačky a pití, všechno ostatní (jako výstroj, kterou si budeš moct vyzkoušet) zajistíme my. V rámci náborových tréninků může dojít ke změnám, které budou uveřejněny na našich sociálních sítích Facebook nebo Instagram.

“Americký fotbal může hrát opravdu každý. V našem sportu nezáleží na tom jak, jsi vysoký nebo kolik máš kilo. Jsi aktivní sportovec? Super. Nikdy jsi sport nedělal a chceš začít? Skvělý! Hledáme kluky z Tábora a okolí, kteří se chtějí přidat do naší smečky.”

Petr Tomíček, hlavní trenér mužského týmu

“Juniorka je pro vývoj mladých hráčů ideální, neboť dochází k eliminaci výrazných rozdílů mezi hráči (oproti mužům). V klubu máme 8 kluků, kteří svým věkem patří do juniorky a na kterých tým chceme stavět. Na výšce nebo váze nezáleží, podstatná je chuť začít hrát sport, který u nás získává stále více a více na popularitě.”

Dominik Skopec, předseda


Napsat komentář